Ofte stillede spørgsmål

Hvad er priserne på en lejebil?

Priserne varierer fra bil til bil og fra sæson til sæson. Du finder de forskellige typer og kan se priserne for året 2023/2024 ved at klikke på dette link.

Vores priser for billeje

Vores priser bestemmes af hver startende dag.

Det vil sige, at hvis du afhenter bilen efter kl. 17.00 lokal tid, betaler du ikke for resten af ​​den første dag. Ligeledes betaler du ikke for resten af ​​dagen, hvis du afleverer bilen inden kl. 9 lokal tid den sidste dag.

Hvad er inkluderet i prisen for billeje? 

De viste priser er inklusiv levering, fri kilometer, gratis ekstra fører, barnesæde, hvis ønskes, samt SCDW forsikring, som begrænser din selvrisiko fra DKK 9500 til DKK 1000. 

Er der ekstra omkostninger ved billeje?

Når du gennemfører reservationen, vil omkostningerne til billeje og eventuelle ekstraydelser, som du køber på vores hjemmeside, blive reserveret på dit betalingskort. Dette beløb vil først blive trukket efter biludlejningsperioden. Derudover vil et særskilt depositum på DKK 2500 blive håndteret i lufthavnen ved afhentning. Depositum giver os mulighed for at trække gebyr for potentielle ekstra undersøisketunnelture, en bil returneret uden en fuld tank, parkeringsbøder, skader og lignende, hvis det skulle blive nødvendigt. Depositum bliver straks refunderet efter endt billeje.

Det er det hele. Ingen andre skjulte omkostninger og intet vås.

Tunnelafgifter på Færøerne

På Færøerne har vi fire undersøiske tunneler:

  • Vágatunnelen – DKK 100 (retur)
  • Norðoyatunnelen – DKK 100 (retur)
  • Eysturoyartunnelen – DKK 500 (retur)
  • Sandoyartunnelen – DKK 500 (retur)

Bemærk venligst, at disse gebyrer skal betales direkte til os og ikke på tankstationerne.

Alternativt kan du købe et tunnelpas:

  • 3 dages tunnelpas – DKK 400 - ekstra dage koster DKK 100 per dag

Ved køb af et tunnelpas kan der køres helt ubegrænset gennem Vágatunnelen og Norðoyatunnelen, samt en enkelttur gennem Eysturoyartunnelen (den med den berømte rundkørsel).

Ekstrature, der ikke betales for ved reservationen vil blive trukket fra depositum.

Hvor kan jeg hente og aflevere lejebilen?

Bilen hentes og afleveres på Vágar Airport. Kontakt os venligst ved ønsker om andet afhentnings- og/eller afleveringssted.

Hvor finder jeg lejebilen på Vágar Airport?

Vores biler kan afhentes og afleveres ved parkeringsområdet P4 ude ved enden af række C eller D.

Hvordan ved jeg hvilken lejebil, jeg leder efter? 

Når du gennemfører en online reservation, vil du få en bekræftelsesmail, som indeholder information om din reservation. Omtrent 4 dage inden udlejeperiodens start vil du igen modtage en e-mail med informationer om bilen, som du har booket.

Hvis du ikke har modtaget den første bekræftelsese-mail, er det sandsynligt at du heller ikke vil modtage den næste e-mail. Det er derfor vigtigt at du tjekker din spam/uønsket post mappe.

Har du stadig ikke modtaget e-mailen, kontakt os venligst på enten rentacar@comenorth.fo eller på telefon +298 282 583 hurtigst muligt. Information om bilens type, farve og nummerplade vil være inkluderet. Du vil også få instruktioner om hvordan nøglen til bilen overleveres.

Hvornår og hvordan betaler jeg for lejebilen?

Beløbet for billejen + forsikring bliver reserveret på kortet når du har indtastet dine kortoplysninger. Det fulde beløb bliver derefter trukket fra kortet efter lejeperioden. Depositum bliver opkrævet på lufthavnen ved afhentning af nøglerne, hvor der også er mulighed for at købe tunnelpas. Fuldt depositum tilbagebetalt efter lejeperioden, hvis ingen ekstra gebyrer bliver pålagt.

Hvordan betaler jeg for undersøiske tunneler?

Brug af de undersøiske tunneler skal betales direkte til os og ikke på tankstationerne. Dette beløb kan tilkøbes på Vágar Airport, ellers vil det blive fratrukket af depositum.

Kan jeg aflevere lejebilen senere end aftalt?

Hvis du har brug for at forlænge din lejeperiode, bedes du kontakte os så hurtigt som muligt, og vi vil forsøge at imødekomme din anmodning med forbehold om tilgængelighed. I tilfælde af for sen aflevering af bilen kan der opstå et tillægsgebyr, hvis andet ikke er aftalt.

Chauffør

Chauffører skal være mindst 21 år. Chauffør og eventuelle yderligere chauffører skal have haft et gyldigt kørekort i mindst to år forud for biludlejning, og kørekortnummer samt navn på mulige ekstra førere skal angives ved reservation.

Ekstra fører

Ekstra fører er inkluderet i prisen. 

Kilometertal

Gratis kilometertal er inkluderet i prisen.

Brændstof

Bilerne hentes med en fuld tank og afleveres med fuld tank. Hvis bilen ikke bliver leveret med en fuld tank, trækker vi et gebyr fra depositum for brændstoffet samt med at der bliver påbelagt et ekstra gebyr på DKK 250 for påfyldning. 

Børnesæde

Børnesæder er gratis og kan placeres i bilen afhængigt af tilgængelighed.

Rygning

Rygning inde i bilerne er strengt forbudt. Et beløb på DKK 1000 trækkes fra depositum, hvis der er røget i bilen i lejeperioden.

Rengøring

Vi forventer at bilen bliver behandlet ordentligt, måske som jeres egen. Hvis bilen bliver afleveret overdrevent beskidt, kan der påløbe ekstra rengøringsafgifter.

Biler

Alle vores biler er nye modeller. En oversigt med vores biler kan ses her.

Hvordan fungerer parkering på Færøerne?

Parkering på Færøerne er gratis, men der kan være visse områder med tidsbegrænsninger. I Tórshavn varierer parkeringens varighed afhængigt af placeringen og spænder fra 15 minutter til 8 timer. For at finde ud af, hvor længe du må parkere på et specifikt område, viser blå skilte, hvor længe du kan parkere i området. Når du parkerer din bil, skal du sørge for at indstille parkeringsskiven i forruden på passagersiden. Indstil tiden, du parkerede bilen, så vil parkeringspersonalet kunne se, hvor længe du har været parkeret. Hvis du glemmer at indstille parkeringsskiven, risikerer du at få en parkeringsbøde. Omkostningerne ved en parkeringsbøde er 200 DKK, plus et ekstra gebyr på 100 DKK.

Bemærk venligst, at blot at justere tiden på parkeringsskiven uden at flytte bilen fysisk ikke vil være effektivt. Formålet med parkeringsskiven er at angive det tidspunkt, hvor du parkerede din bil, og hjælpe med at håndhæve tidsbegrænsningen for parkering på et specifikt område. Hvis du blot ændrer tiden på skiven uden at flytte køretøjet, opfylder du ikke kravene og kan stadig blive pålagt en parkeringsovertrædelse. Det er vigtigt at overholde de angivne tidsbegrænsninger og regler for at undgå at få en parkeringsbøde.